Sok z wyciskanych ananasów Wyciskarki to takie urządzenia, które będą sobie bardzo dobrze radzić dosłownie z każdym gatunkiem owoców. Z niektórych będzie można przygotować sobie gęsty sok z innych mus czy klarowny napój. Zawsze jednak będą tam cenne witaminy oraz minerały.

Sok z ananasów. Wielką zaletą ananasów będzie to, że w ich składzie znajduje się brom, który charakteryzuje się działaniem przeciwzapalnym, co sprawia, że będzie on korzystny, jeśli walczy się z bólami stawów. Witamina C, która się znajduje w ananasach to składnik, który wpływa na mocniejszy system odpornościowy oraz chroni nas przed wolnymi rodnikami, które mogą prowadzić do rozwoju chorób nowotworowych.

Ananas ma wiele cennych składników trawiennych takich jak bromelina czy betaina. Gwarantują one rozpuszczenie zatorów w naczyniach krwionośnych oraz usuwają z organizmu komórki obumarłe. Indianie stosowali kiedyś ananasa jako element, który mógł być stosowany jako idealny okład na uszkodzenia skóry i inne rany. Ananasy mają właściwości, które wspomagają trawienie, rozpuszczają zatory i chronią przed łamaniem kości. W składzie znajduje się między innymi bardzo cenny dla zdrowia mangan, który będzie wpływał korzystnie na oczyszczenie organizmu oraz produkcję energii. Ananas może chronić przed działaniem bakterii, wirusów i innych drobnoustrojów. Dodatkowo jest to źródło cennych minerałów, witamin i innych ważnych dla zdrowia enzymów. Z wyciskaniem ananasów poradzi sobie świetnie praktycznie każda wyciskarka, nawet mimo tego, że owoc jest stosunkowo twardy 

wyciskany sok z arbuzów Sok arbuzowy. W arbuzach znajduje się licznie między innymi likopen. Pod kątem zawartości tego składnika arbuz jest gorszy wyłącznie od pomidorów. To substancja, która odpowiada za to, że mają one czerwony kolor. Badania z ostatnich lat pokazują, że likopeny to silne antyutleniacze, które mogą chronić nas przed rozwojem różnych chorób sercowych oraz nowotworów. Według badań osoby, które wybierają warzywa i owoce z likopenem mogą oczekiwać, że ich organizm będzie lepiej funkcjonował i będą o połowę mniej narażeni na zawał niż osoby, które nie maja w diecie tego składnika.

W Arbuzach znajduje się także cenny dla zdrowia potas, który może chronić nasz organizm przed skokami ciśnienia. Chroni również przed udarem mózgu. Arbuz to składnik, który jest miękki i soczysty, dlatego praktycznie każda wyciskarka sobie z nim poradzi. Przed wyciskaniem arbuzów trzeba usunąć z nich skórkę, pestek nie trzeba usuwać.

bananowy mus Mus z bananów. Banany to składniki, które chronią serce oraz układ mięśniowy. Mogą one również chronić przed wyczerpaniem oraz zaburzeniami trawienia. Z bananów nie da się wycisnąć klarownego soku, tylko gęsty mus. Bananowy mus jest świetnym składnikiem deserów, lodów. Można taki mus przygotowywać sobie taki mus praktycznie z każdym urządzeniem, które posiada funkcję homogenizacji. Banany przed obróbką będzie trzeba oczywiście obrać.